od Petr » 06 srp 2009, 19:24
Přiznám se, že nevím. Cen potravin si moc nevšímám, mám pocit,že oproti minulého roku to sice nahoru šlo, ale řekl bych, že méně než inflace. Pokusil jsem se najít nějakou účtenku, abych jí sem naskenoval, ale nepodařilo se. Většinou totiž nakupuji na trhu, v malém obchůdku v sousedství a nebo nejraději přímo od pěstitelů.
Co vím jistě: točené pivo stojí obvykle od 2 do 6 hriven.
Vynikající vodka Chorticja 0,5l bývá okolo 20 hr.
Dnes jsem v mini obchůbku dával za chleba (gramáž neznám) 2,80, za „čínskou polévku“ 0,80, za 100g mléčnou čokoládu Roshen 6,-, za 0,5 kg hrachu 3,80.
Minulý týden na bazaru co si pamatuji tak 250g Nescafe stálo 32,-, 0,5kg pohanky 5,-, 1kg kvasnic 7,-, 1kg česneku 12,-, 1kg brambor 2,5 – 5,-.
Přímé nákupy minulý týden: za 1,5 litru mléka (pravého neodstředěného) dávám 2,50, za 1kg ovčího sýru 25,- , za 1kg borůvek 6,-, za beránka na rožeň chtěli 700hr, ale toho jsem nekoupil.
Až pojedu někde do supermarketu tak sem dám účtenku.
Nabízím ubytování v Užhorodu, prohlídky Užhorodu pro jednotlivce i skupiny, doprovody do hor, organizace dovolených. Vše s láskou, péčí a osobním přístupem. Veselé historky z Ukrajiny přidávám jako bonus navíc
Ukázat kódy odkazů na tento text